• apt-weiterbearbeitung-busklappe.png
  • apt-weiterbearbeitung-blechfalzen-eckental.png
  • apt-weiterbearbeitung-busklappenfertigung.png
  • apt-weiterbearbeitung-schweissen.png

Nabewerking

HIGHTECH IN ALUMINIUM


Ons portfolio

Wij verwerken aluminium profielen en platen en bieden onze klanten het totaalproces aan: van productontwikkeling en bewerking tot veredeling en montage.


Via intelligente fabricageconcepten realiseren wij prototypes, maatwerk en grote en kleine serieproducties. Dankzij exact op elkaar afgestemde processtappen en innovatieve technologieën bereiken wij de hoogst mogelijke productie-efficiëntie.

Het resultaat: maximale kwaliteit voor minimale kosten.


Onze prestatie

Per jaar bewerken wij 15.000 ton aluminium. Daaruit ontstaan innovatieve producten waar wij en onze klanten enthousiast over zijn. Zoals complex bewerkte aluminium extrusieprofielen en complete concepten voor componenten en producten.


Onze kerncompetenties

-  Om-/vervorming (2D/3D)

-  Zagen/knippen

-  CNC draaien en frezen (highspeed 3-as/4-as/5-as)

-  Stansen/nibbelen (highspeed-technologie)

-  Vormgevingstechnologie/inpersen/dieptrekken

-  Lassen (MIG/MAG)

-  Voegen en verlijmen
  • apt aluminium eloxal.jpg
  • apt aluminium profielen anodiseren.jpg

Geanodiseerd of poedergecoat:
aan u de keuze

 

Anodiseren - slim en milieuvriendelijk

Anodiseren beschermt aluminium tegen corrosie en abrasie. Daarvoor werken wij met zo'n honderd verschillende oppervlaktebehandelingen voor het elektrochemische proces van anodiseren. Zo kunnen wij ons elk moment aanpassen aan de eisen van onze klanten op het gebied van laagdikte, kleur, glansgraad en kwaliteit van verdichting.


Proces

Door voortdurende analyse in ons inhouse-laboratorium en de volautomatische gecontroleerde processturing reduceren wij het gebruik van chemicaliën tot een minimum. Het benodigde proceswater wordt met speciale zuiveringsinstallaties behandeld. De reststoffen die daarbij ontstaan worden zonder uitzondering hergebruikt. Op deze manier creëren wij synergie. Intelligent en milieuvriendelijk.


Capaciteiten

Met de drie anodisatie-lijnen in Monheim, Roermond en Eckental realiseren wij een jaarlijkse productie van ongeveer 7 miljoen m2.


Poedercoating klasse 'A' oppervlakte


Materiaal

Onze poedercoating voldoet aan de hoogste eisen met betrekking tot optische eigenschappen, nabewerkingsmogelijkheden en corrosiebescherming.


Proces

Dankzij de hoge automatiseringsgraad van onze moderne installatie, die in 2007 in gebruik is genomen, garanderen wij optimale coatingresultaten met de beste milieuprestaties. Wij beschikken over diverse behandelingsprogramma's waarmee wij de veredeling precies kunnen afstemmen op de wensen van onze klanten.


Capaciteit

Onze hightech-installatie voor poedercoating in Eckental heeft een capaciteit van 1,5 miljoen m2 per jaar.