apt NEWS


15.07.2019

Op 19 september 2019 opent apt Extrusions in Monheim (D) haar deuren

 

Sinds haar start negen jaar geleden is de Duitse Lange Nacht der Industrie steeds populairder geworden. Op 19 september 2019 is apt Extrusions GmbH & Co. KG te Monheim (D) alweer voor de vijfde opeenvolgende keer van de partij en opent zij haar deuren voor geïnteresseerde bezoekers. "Tijdens de vorige keren hebben we zoveel interessante gesprekken met bezoekers gehad, dat we ook dit jaar maar al te graag willen meedoen", zegt Thomas Boddenberg, directeur van apt Extrusions GmbH & Co. KG.

 

Na een korte bedrijfspresentatie zullen bezoekers van een veiligheidsbril en gehoorbeschermers worden voorzien en in de fabriek worden rondgeleid. Hier zal het hele productieproces aan hen geïntroduceerd worden, van grondstoffen tot aan de extrusie en nabewerking van aluminiumprofielen. Bezoekers zullen uit de eerste hand ervaren hoe spannend, verantwoord en innovatief het werken in een productie-omgeving is.

 

Bent u geïnteresseerd? Aanmelden is mogelijk via de volgende website: https://www.langenachtderindustrie.de/regionen/rhein-ruhr/


18.03.2019

apt Group: Europese koploper in oppervlaktebehandeling


De huidige uitgave van de Aluminium Kurier (14 maart, 2019) bevat een speciale bijlage over oppervlaktebehandeling. Hierin komen ook de apt Group en haar expertise in oppervlaktebehandeling aan bod, in het bijzonder anodiseren en poedercoating. Tegelijkertijd worden ook onderwerpen zoals duurzaamheid, de waardeketen, de grootte van de onderneming en veelzijdigheid besproken.


Het originele artikel in Duits vindt u hier (pdf).
04.01.2019

Gelukkig nieuwjaar!


De apt Group wenst u en uw familie een gelukkig nieuwjaar en een goed begin van 2019. Wij verheugen ons op een succesvolle samenwerking!
03.08.2018

apt: State-of-the-art technologie voor de hoogste kwaliteitseisen

 

Op 3 augustus jl. is in de Aluminium-Praxis een interview met Bernd Schäfer, CEO van de apt Group, verschenen. Onder de titel "State-of-the-art technologie voor de hoogste kwaliteitseisen", gaat dit interview dieper in op de strategische richting van de apt Group.

 

Het oorspronkelijke artikel in het Duits is hier te vinden (pdf), de Nederlandse vertaling van het interview hier (pdf).

 


15.03.2018

apt Group investeert in de modernste Extrusie-technologie

 

Met haar twee extrusiebedrijven in Monheim am Rhein (Duitsland) en Roermond is de apt Group, met een jaarlijkse capaciteit van 80.000 ton, één van de toonaangevende Europese producenten van aluminium profielen. De expertise van de groep wordt aangevuld door twee moderne nabewerkingsbedrijven in Eckental (Duitsland) en Cheb (Tsjechië). Op beide locaties worden producten vervaardigd voor de branches Industrie en Automotive ( personen- en bedrijfsauto’s).

 

In januari 2018 werd in Monheim de bestaande 20 MN pers vervangen door een moderne frontladerpers van SMS met 27 MN perskracht. Bovendien werd de blokoven vernieuwd. Ook werd in beide extrusiebedrijven in nieuwe automatische zaagmachines geïnvesteerd.

 

"Ondanks aanzienlijke uitdagingen op de locaties in Duitsland en Nederland, die voornamelijk liggen op het gebied van hoge energie- en personeelskosten, heeft apt opnieuw geïnvesteerd in geavanceerde technologieën en continuïteit voor beide locaties", verduidelijkt Bernd Schäfer, de CEO van de groep.

 

Met een perskracht van 27 MN is de nieuwe grotere pers ontworpen om aan de eisen van de markt te voldoen. Ook de diameter van de billet is zodanig aangepast dat de effectiviteit van de pers zo goed mogelijk kan worden benut. Een belangrijk kenmerk van het ontwerp is dat de parameters overeenkomen met die van de P27-pers van de vestiging Roermond. Beide extrusielijnen kunnen dus als back-up van elkaar functioneren.

 

Met de nieuwe P27 heeft apt voor het eerst een blok-voorverwarming met een inductieoven aan de groep toegevoegd. Verder is de installatie van een warme blokzaag nieuw. De onderneming voorziet in deze nieuwe combinatie van een in-line oven, frontladerpers, intensieve luchtkoeling en vliegende zaag de volgende voordelen:

 

De oven wordt door een exacte temperatuurregeling gekenmerkt. Dit zorgt voor een consistente productkwaliteit. Omdat de blokken worden gezaagd, is het nieuwe systeem veel minder storingsgevoelig. De materiaaldata kunnen exact worden gevolgd. Bovendien zorgt het blokmagazijn voor een efficiëntere logistiek. In de directe omgeving van de pers kunnen tot 150 staven in een kleine ruimte worden opgeslagen en automatisch aan het proces worden toegevoegd.

 

De nieuwe pers biedt ook aanzienlijke voordelen: het uitlijnen van de stempel en de container zorgt voor een maximale procesbetrouwbaarheid. Stilstandtijden worden door een ingebouwd snel hydraulisch systeem aanzienlijk gereduceerd. De pers is uitgerust met een Ecodraulic-systeem, een intelligent automatisch start/stop-systeem waarmee ongebruikte hydraulische pompen worden uitgeschakeld en ze pas indien nodig herstart. De blokdiameter werd verhoogd tot 215 mm met als gevolg een hoger blokgewicht, waardoor de efficiëntie van de inkoop en logistiek worden verhoogd.

 

De geëxtrudeerde profielen verkrijgen betere mechanische eigenschappen dankzij de intensieve luchtkoeling, die zorgt voor een geoptimaliseerd koelgedrag in asymmetrische contouren en ook voor een grotere flexibiliteit in meer veeleisende legeringen. Door het "vliegende zagen" worden stilstandtijden en proces-gerelateerd schroot beduidend verminderd.

 

"Al met al leidt de investering in de nieuwe pers tot energiebesparingen en een aanzienlijke toename van productiviteit, proceszekerheid en kwaliteit. De extra investeringen in zaagmogelijkheden op de locaties Monheim en Roermond zijn weer een grote stap vooruit in het optimaliseren van de workflow. And last but not least profiteren de werknemers van uiterst veilige en ergonomische werkomstandigheden", benadrukt Bernd Schäfer.

 

De automatische zaagmachine die in 2017 in Monheim is geïnstalleerd, beschikt over een feed-magazijn waarin pakketten met perslengtes worden gelegd. Het pakket wordt vastgegrepen door een klemeenheid, waarna de zaag de juiste tijden takt. De toevoer vindt plaats met een dynamische lineaire aandrijving - een technologie die ook op de Transrapid wordt gebruikt. Als gevolg hiervan zijn de profielen exact gepositioneerd en neemt de doorvoer aanzienlijk toe. Dankzij korte omsteltijden is het systeem zeer flexibel en produceert het afgewerkte lengtes van 10 mm tot 3500 mm met een extreem hoge en constante precisie.

Ook bij apt Extrusions B.V. Roermond is onlangs een nieuwe automatische zaag geïnstalleerd, die zich onderscheidt door het vermogen om de nauwste toleranties te behalen. Om aan de bijzondere vereisten van de markt te kunnen voldoen, is deze zaag speciaal ontwikkeld als verdere uitbreiding van de bestaande zaaginstallatie op deze locatie. Inmiddels worden al talrijke klantbestellingen uit de transportsector met deze zaag nabewerkt. De zeer nauwe tolerantievereisten zijn echter net zo interessant voor talloze (nieuwe) klanten uit andere sectoren.

 

De apt Group is actief op het gebied van extrusie en nabewerking van aluminium profielen. Ongeveer 1000 medewerkers realiseren een jaaromzet van ongeveer € 250 miljoen op locaties in Duitsland, Nederland en Tsjechië. Met zes extrusielijnen, state-of-the-art nabewerking en drie anodiseerlijnen is apt in West-Europa één van de marktleiders in de aluminiumindustrie. Wij beleveren noemenswaardige klanten op het gebied van bouw, verkeer en industrie. Tot de producten behoren geavanceerde aluminium profielen en systemen, waarvan sommige verder worden bewerkt en/of een oppervlaktebehandeling ontvangen.


Bernd Schäfer, CEO apt Group, Monheim am Rhein

16.03.2018

Bernd Schäfer opnieuw gekozen tot voorzitter van de GDA vakvereniging Aluminium Halffabricaten

 

Düsseldorf, 16 maart 2018 – Bernd Schäfer, CEO van de apt Sedant Holding GmbH te Monheim, is door de algemene ledenvergadering van de vakvereniging Aluminium Halffabricaten van het GDA (Gesamtverband der Aluminiumindustrie e.V.) opnieuw tot voorzitter gekozen. Frank Busenbecker, directeur van Erbslöh Aluminium GmbH, is daarnaast tot plaatsvervangend voorzitter gekozen.

 

De GDA vakvereniging Aluminium Halffabricaten vertegenwoordigt de grootste producentengroep binnen de Duitse aluminiumindustrie. De branche heeft in 2017 ongeveer 2,5 miljoen ton aan aluminium halffabricaten geproduceerd. Duitsland is met afstand de grootste Europese producent van aluminium halffabricaten en één van de grootste wereldwijd. Tot aluminium halffabricaten behoren folie, plaat, profielen, stangen, buizen, draden en smeedstukken van aluminium. De belangrijkste afzetmarkten zijn de bouw- , verkeers- en transportsector, evenals de verpakkingssector.

 

- Gesamtverband der Aluminiumindustrie e.V.


v.l.n.r.: Frans Kurvers, Bernd Schäfer

01.01.2018

Directeur-Aandeelhouder Frans Kurvers met pensioen


Na 20 succesvolle jaren treedt Frans Kurvers per 31 december 2017 terug als Managing Partner en CEO van de apt Group.


Frans Kurvers heeft zich meer dan 40 jaar met passie, betrokkenheid en ondernemingsgeest gewijd aan de aluminiumindustrie. Hij speelde een doorslaggevende rol in de verdere ontwikkeling van het toenmalige familiebedrijf apt Hiller naar een middelgrote, internationaal actieve groep van bedrijven. De nieuw gecreëerde eigendomsstructuur in 2015, met deelname van de SEDANT Groep, legde de basis voor een verdere succesvolle toekomst. Als aandeelhouder blijft Frans Kurvers verbonden met de apt Group.


Na een succesvolle overdracht neemt Bernd Schäfer de verantwoordelijkheid voor de apt Group als  Chief Executive Officer (CEO) over van Frans Kurvers.


Bernd Schäfer, nieuwe CEO apt Group, Monheim am Rhein

17.08.2017

Bernd Schäfer nieuwe CEO van de apt Group


Na 20 succesvolle jaren als directeur-aandeelhouder/CEO van de apt Group heeft Frans Kurvers besloten zich aan het eind van dit jaar terug te trekken uit de operationele activiteiten van de Group en de volledige verantwoordelijkheid over te dragen aan zijn opvolger, Bernd Schäfer. Met ingang van 1 september 2017 wordt Bernd Schäfer de nieuwe directeur en na een korte overgangsperiode neemt hij de verantwoordelijkheid van CEO over van Frans Kurvers.


Bernd Schäfer is sinds 1999 werkzaam in de aluminium industrie. Sinds 2008 is hij werkzaam bij Alcoa, recentelijk als Vicepresident Commercial/Global Commercial Transportation & Industrial bij Arconic. Hij was verantwoordelijk voor de wereldwijde strategische visie en het op de markt brengen van gewalste producten in de “Industrial & Commercial Transportation” sector. Na zijn studie bedrijfskunde heeft Bernd Schäfer uitgebreide ervaring opgedaan in de roestvrijstaal- en nikkelindustrie. Voordat hij bij Alcoa in dienst kwam, bekleedde hij internationale management posities voor de wals branche bij Hydro Aluminium en Alcan. Hij is voorzitter van het Fachverbandes Aluminiumhalbzeug im GDA Gesamtverband der Aluminiumindustrie e.V. in Düsseldorf (Vereniging van aluminium halffabricaten in de GDA Confederatie van de aluminiumindustrie).


01.07.2017

Nieuwe organisatiestructuur voor de apt Group


Met het toetreden van de Sedant Foundation Holding Co. Ltd. als meerderheidsaandeelhouder midden 2015 en het daarmee verbonden vertrek van de oprichter van onze ondernemingsgroep, de heer Werner Hiller, hebben wij de basis voor onze continuïteit gelegd. Nu is het tijd voor een volgende stap en geven wij een nieuwe richting aan onze organisatie. Hiermee structureren wij de reeds enkele jaren geleden verwezenlijkte expansie en creëren we kansen en mogelijkheden voor verdere toekomstige groei van onze groep.


apt Hiller GmbH zal in de toekomst verder gaan onder de naam apt Sedant Holding GmbH, waarbij alle investeringen en activa in de Holding worden ondergebracht. De apt Sedant Holding GmbH leidt, bundelt en coördineert de zakelijke activiteiten van de apt Group.


In verband met de herstructurering hebben we ook besloten de naam van onze extrusiebedrijven te wijzigen. Het operationele apt Hiller GmbH gaat vanaf heden verder onder de naam apt Extrusions GmbH & Co Kg. en apt Kurvers B.V. in Roermond onder de naam apt Extrusions B.V. Met deze naamswijziging willen wij de verbondenheid en tegelijkertijd de kerncompetentie “extrusie” binnen onze groep benadrukken. In het verleden hebben wij dit ook al gedaan voor  onze bewerkingsbedrijven apt Products GmbH in Eckental (D) en apt Products s.r.o. in Cheb (CZ).


09.02.2017

Marcel Loman benoemd tot nieuwe directeur van apt Kurvers B.V.


Nadat Frans Kurvers de apt vestiging in Roermond gedurende meer dan 10 jaar geleid heeft, gaf hij de verdere ontwikkeling van apt Kurvers B.V. met ingang van 01.02.2017 in handen van Marcel Loman. Loman is sinds 2005 aan het bedrijf verbonden, waarvan de laatste 6 jaar als adjunct-directeur. Frans Kurvers zal zich volledig gaan bezighouden met de leiding en expansie van de apt Group.


06.02.2017

EUROPESE ALUMINIUM AWARD voor apt klant van Campen Industries


In het kader van 's werelds grootste industriebeurs, de ALUMINIUM 2016, werden bijzondere, nieuwe ontwikkelingen in de aluminiumindustrie met de European Aluminium Award onderscheiden. De prijsuitreiking vond plaats in Düsseldorf op 29.11.2016. In de categorie "Architecture & Construction"  werd Van Campen Industries  met de Special Prize onderscheiden. Het zeer creatieve en geslaagde ontwerp van de gevel van de P + R parkeergarage aan het station in Elst / Nederland wist de jury te overtuigen. apt Kurvers B.V., Roermond/Nederland leverde de aluminium profielen.


Centraal  ontmoetingspunt in „The Edge“: het Atrium

14.12.2016

Duurzaamheid met apt


"The Edge", in de wijk Amsterdam-Zuid, is het meest duurzame kantoorgebouw ter wereld. Het is tot in het laatste detail doordacht: The Edge is zo ontworpen, dat het zonlicht optimaal kan worden benut. De glazen gevel zorgt ervoor dat er zo lang mogelijk geprofiteerd kan worden van natuurlijk daglicht, zonder dat de binnentemperatuur beïnvloedt wordt door de zon. De zuidkant van het gebouw bevat uiterst efficiënte zonnepanelen die tegelijkertijd bescherming bieden tegen hitte en de zonnestralen absorberen wanneer zij het sterkst zijn.

Er wordt meer energie gegenereerd dan medewerkers nodig hebben voor bijvoorbeeld warmte- en koelinstallaties, Smartphones, laptops en elektrische voertuigen. De gevels zijn afkomstig van Alcoa/Kwameer en zijn uitgerust met profielen van apt Kurvers. 


04.07.2016

Intelligente oplossing voor mobiele binnenwanden


Coare Realisatie en De Vest Projecten zijn beide jongen bedrijven met een schat aan ervaring in de binnen afbouw van kantoren. Gezamenlijk hebben zij een binnenwandsysteem ontwikkeld dat door een uniek rits-systeem nog meer flexibiliteit biedt. Zo kan bijvoorbeeld de indeling van  kantoren snel en eenvoudig gewijzigd worden doordat de afzonderlijke frames aan elkaar worden geritst. Het innovatieve systeem werd voor het eerst bij een Franse opdrachtgever gemonteerd. Er zullen nog meerdere projecten volgen. De geanodiseerde profielen worden door apt Kurvers B.V. in Roermond geleverd. 


Interieur EPO, Rijswijk

02.05.2016

apt innovatie in EPO


In Rijswijk, in de buurt van Den Haag, direct aan de A4 is het nieuwe pand van het EPO (EPO= Europees Octrooibureau) in aanbouw. De opdracht voor concept en bouw gingen aan een consortium van 4 bedrijven van de TBI groep (één van de grootste concerns voor bouw en bouwtechniek) en 2 gerenommeerde architectenbureaus: Ateliers Jean Nouvel (Parijs) en Dam & Partners Architecten uit Amsterdam.

De keuze voor het ontwerp viel op een ca. 100 m. hoog en 150 m. lang gebouw met een geraffineerde dubbelglazen gevel met weerspiegeling in een vijver. De bezoekersingang bevindt zich onder het wateroppervlak en voert door een uitgestrekte, zes meter hoge lobby met een prachtige lichtinval. Het nieuwe EPO gebouw omvat een oppervlakte van 80.000 m² en biedt een flexibele en aangename werkomgeving voor 1.750 medewerkers met open ruimtes die interactie, communicatie en samenwerking stimuleren. De gewaagde, moderne architectuur symboliseert de opdracht van EPA om innovatie in Europa te bevorderen.

apt Kurvers B.V. werd door Verwol Complete Interieur Realisatie als preferred supplier gekozen. Met de apt aluminiumprofielen worden de hoofdzakelijk transparante binnenwanden geproduceerd. Volgens de huidige planning zal het gebouw in augustus 2017 opgeleverd worden.


Heiko Abendroth, CFO apt Group

14.01.2016
Heiko Abendroth is nieuwe CFO apt Group

Per 01.01.2016 is Heiko Abendroth (39) de nieuwe Chief Financial Officer van de apt Group. Hij rapporteert direct aan de Directeur-Aandeelhouder, Frans Kurvers


Naast een studie in het bankwezen heeft Heiko Abenroth de titel Ing. / Bachelor of Commercial Economics in Bedrijfseconomische Wetenschappen. Na zijn eerste beroepservaring als Sr. Analyst-Teamleider Corportate Finance bij een adviesbureau, startte Heiko Abendroth zijn carrière bij Bilfinger Piping Technologies GmbH in Oberhausen als Commercieel Directeur. Hier was hij o.a. verantwoordelijk voor Ondernemingscontrolling, Finance, Commercieel Projectmanagement, HR, Contractmanagement, ICT, juridische zaken, Compliance en databescherming.


Heiko Abendroth is de opvolger van Barbara Gregor, die de apt Group verlaten heeft om een nieuwe uitdaging als Hoofd Controlling bij de ThyssenKrupp Materials International in Essen aan te gaan.


Award „Best R&D and Innovation“ voor apt

17.09.2015

apt beste leverancier Research & Development en innovatie


apt Products is door Siemens MC uitgekozen tot beste leverancier op het gebied van R&D en innovatie. Siemens beoordeelde 360 leveranciers uit verschillende branches en nodigde de top 25 uit voor de prijsuitreiking die in 5 categorieën was onderverdeeld. De apt Group heeft samen met Siemens een nieuwe en succesvolle generatie koelelementen ontwikkeld. Hieraan hebben meerdere apt vestigingen mee gewerkt. Het profiel werd door apt Hiller GmbH in Monheim uitgewerkt. De bijdrage op het gebied van producttechnologie en het machineconcept werden door apt Products in Cheb / Tsjechië geleverd. De klantservice is in handen van apt Products GmbH in Eckental.

 Hubertus Schomacher,

Hoofd kwaliteits- en milieumanagement apt Hiller GmbH

17.10.2013

apt Hiller gecertificeerd voor Energie-Management-Systeem


Sinds de introductie van de ISO 50001 norm in juni 2011, werden er voor het eerst internationale normen voor een energie management systeem opgesteld. Als grootverbruiker van energie is apt Hiller de uitdaging aangegaan en heeft een energiesysteem volgens DIN EN ISO 50001 ingevoerd, dat begin september 2013 door een externe audit geverifieerd werd. Het management systeem helpt de energiestromen binnen de onderneming vast te stellen en te meten, grote energieverbruikers op te sporen en gericht maatregelen te initiëren om het energieverbruik te reduceren met als doel de energie-efficiënte te verhogen, kosten te verlagen en het milieu te ontlasten.
16.05.13

apt met CE-certificaat

 

apt Hiller GmbH heeft de externe audit volgens de EN 15088 met succes afgerond en mag nu het CE-certificaat gebruiken voor bouwproducten met aluminiumlegeringen voor dragende constructies. Het CE-kenmerk wordt op wens van de klant op transportdocumenten aangegeven en laat zien dat alle relevante EC-richtlijnen gevolgd zijn en de producten voldoen aan de eisen die aan mechanische eigenschappen van legeringen worden gesteld, zoals treksterkte, rekgrens en spankracht.